ag3nt_smoke
Administrator
Din: Suceava
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 542
|
|
Ok, acum ascultati un baiat.
Dupa cum am spus, exista cel putin 3 puncte de vedere din care se poate raspunde acestei intrebari. Eu am sa punctez doar doua, care implica doar parerea personala. A treia, din punct de vedere fizic, cred ca necesita documentatie, si rog profesorii de aceasta disciplina sa ne multumeasca la acest raspuns.
1.Din punct de vedere filozofic, totul e construit de Dumnezeu (natura, sau cum vrei sa o numiti) ca sa dainuie. Adik, daca ceva nu era facut bine, totul s-ar fi ruinat si ar fi ajuns la un sfarsit. Astfel, omul fiind pionul principal ce joaca un rol important pentru aceasta natura, este programat astfel incat sa dainuie, sa se perpetueze. Ca acest mecanism sa functioneze, omul este manipulat, as putea spune de catre aceasta natura, pentru a face lucrurile folositoare, in sensul dezvoltarii naturii, si pentru a nu face raul, care ar putea distruge. Lucrurile facute in sensul dezvoltarii sunt rasplatite cu placeri, iar celelalte cu sentimente neplacute.
Ca sa revenim la subiect, mancatul, dormitul, sexul, au un rol important in dezvoltarea naturii, mai exact, in viitorul omenirii. Deci, cand mananci, faci un bine, iti respecti o nevoie absoluta a corpului, care de altfel, iti asigura traiul. Fara mancare nu poti trai, deci esti obligat sa o faci, iar natura iti rasplateste aceasta printr-o placere. Aici nu vrem sa ne limitam doar la gustul bun sau mai putin bun al mancarii, ci doar la starea de placere pe care ti-o ofera la nivel psihic. Daca nu mananci, nu te simti bine, si "foamea" te conduce si intr-o stare depresiva, care poate fi considerata neplacere. Datorita faptului ca nemancatul conduce la neplacere si mancatul la placere, prin aceasta stare de tranzitie (placere - neplacere), omul este manipulat, si intotdeauna ajunge sa manance. Si nu uitam niciodata acest lucru, corect?
Dormitul, iarasi, e un lucru bun, pe care-l faci in sensul dezvoltarii naturii. Odihna, in general, este absolut necesara omului. Si cu toate ca pare incredibil, nu putem trai fara odihna. Din nou, vorbim de o stare de nesomn (neplacere) si de somn (placere). Acum, nu ne mai adancim in abisul visurilor, care, uneori, accentueaza sentimentul de placere.
Sexul este de fapt modalitatea de perpetuare a omenirii. Cu toate ca unii il privesc ca pe un hobby... Totul este ca un program gigantic, c++ sau nu, nu putem sti noi... Dar acest program ne conduce pe fiecare din noi, in parte. E ca si cum am vorbi de o voce a naturii, care, in timp ce omul NU FACE CEEA CE TREBUIE, parca iti sopteste : "trebuie sa faci sex, trebuie sa faci sex..." si iti creeaza un sentiment de neliniste, chiar neplacere, nu?? Iar cand faci acest lucru, e ca si cum ai facut un serviciu omenirii, si esti rasplatit de o placere, care parca ti-ar spune : "Fiule, esti pe calea cea buna!" Placerile sunt de fapt atribuite in functie de "serviciul" pe care il faci "omenirii". Un copil, e un dar pretios omenirii. Mancarea e un dar pretios pentru tine, si un dar mai putin pretios pentru omenire. Din acest motiv, placerea sexuala este mult mai intensa ca placerea oferita de mancare, care la randul ei este puternica, motiv pentru care lumea este plina de "grasani".
De alt fel, mai sunt multe alte sentimente, care la randul lor, lucreaza in slujba naturii. De aici sentimentul de mila, care te face sa ajuti oamenii aflati in dificultati, sentimentul de iubire, prietenie, care de fapt organizeaza omenirea si o unifica. Opusul acestor sentimente, este constiinta, care te mustra de fiecare data dupa ce ai facut un lucru ce ar putea afecta natura si omenirea. Exceptie fac oamenii dezaxati mintal, despre care nu putem vorbi aici, pentru ca nu-i intelegem, noi fiind oameni sanatosi, nu?
2. Din punct de vedere psihologic, nu mai vorbim la modul general, ci ne concentram pe fiecare individ in parte. Creierul omului e de fapt un coordonator perfect, care-ti spune ce sa faci, cum sa faci, si cand sa faci. Dupa cum am spus, acest punct de vedere se aseamana foarte mult cu cel filozofic. De fapt, in creierul nostru e plantat acel "microcip", cu ajutorul caruia natura ne manipuleaza, in sensul bun al cuvantului.
Creierul e menit sa aiba grija de restul corpului. De aceea, mancarea fiind absolut necesara corpului, creierul genereaza starea de foame, care functioneaza ca beculetul rosu de la masina, care indica cantitatea benzinei. Starea de foame, cu cat este mai intensa, creeaza o neplacere cu atat mai mare, fapt care te grabeste sa mananci, sa-ti satisfaci nevoia fiziologica. In timp ce mananci, apare o noua semnalizare, de data asta sub forma unei placeri, care iti comunica faptul ca faci ceea ce trebuie. Mananci. Iar dupa ce mananci, apare starea de saturatie, care someaza oprirea. (Aici se intalnesc dese disfunctionalitati). Astfel, primind neplaceri pentru foame, placere pentru mancare, omul e dirijat sa manance. Si nu are de ales.
Cat despre dormit, dupa acelasi mecanism. Urci un deal, incet incet obosesti, oboseala iti spune ca trebuie sa te opresti pentru odihna. Daca nu ar fi aceste semnale, omul nu ar simti oboseala, si nu ar functiona normal, sau s-ar opri din functionare. Cand te odihnesti, treptat, oboseala dispare, si in locul ei se instaleaza placere, starea de odihna, care iti spune ca esti gata sa-ti reiei activitatea. Toate aceste stari, din nou, sunt semnale primite de la creierul nostru, pe care le folosim pentru o functionare corecta a organismului. Daca nu ma credeti, nu dormiti, cat de mult puteti, si vedeti ce se intampla. Eu nu va sfatuiesc.
Placerile sexuale, tot de creier sunt provocate, care tine cont de starea hormonala a organismului, si ne spune direct ceea ce sa facem. Sexul, pe de alta parte este si o nevoie a organismului, deci acel sentiment pe care-l simtiti uneori este perfect natural, si nu ar trebui sa va simtiti vinovati.
Toate sentimentele sunt provocate de creier, chiar daca implicam uneori inima. Deci, tot creierul e de vina pentru faptele voastre. ))) E acel indemn (ispita) care intervine atunci cand se ivesc oportunitatile. Si totusi intervine doar in cazul in care organismul are nevoie de asa ceva. Cam multa nevoie au oamenii de sex... nu-i asa? Se intampla foarte des, stiu. Si totusi, nu la oricare varsta.
Aceeasi voce a creierului iti spune ca faci ceea ce trebuie, si te raplateste cu placere pentru ca iti platesti datoria fata de organism. Aici, ganditi-va si la placerea ce intervine dupa actul sexual. Ai facut ceea ce trebuie, si esti mandru de tine. Asta doar daca nu ai recurs la viol sau ceva, care sa te faca sa te simti vinovat.
Acum, mai ales, sunt indreptatit sa spun ca suntem manipulati de creier. Si desteptul de el, stie si cu ce... Sentimentele sunt asa de pretioase... si atat de dureroase... incat nu putem sa nu ascultam creierul. Si intotdeauna facem exact ceea ce fac toti, ceea ce suntem programati sa facem. Dar iarasi ii excludem pe cei cu probleme psihice,al caror creier, nefiind in buna functiune, nu-i manipuleaza cum trebuie, si ajung sa faca ce n-ar trebui.
Acum ma intreb cati dintre cititori au reusit sa urmareasca totul, pentru a putea fi de acord, sau contrazice.
Promit ca pe viitor sa revin cu raspunsul intrebarii lui ScreaMtz.
_______________________________________ Prostii mor, dar prostia ramane...
|
|